Gel-LacA legújabb sikerszolgáltatás, vagyis a zselés lakkozás alapanyagai a Gél lakkok, már megjelenésük után hatalmas sikereket arattak a szalonokban. Az egyedülálló Gél lakkok használatával kapcsolatban adunk most néhány tippet, műhelytitkot.Gél lakk tippek:

1. Alapréteg:
Zselés lakkozásA köröm előkészítése után a Gél lakk clear-rel vékonyan alapozó réteget kell felvinni és a köröm élét is le kell zárni, mind az alapozó clear-rel, mind a színnel.
Előfordulhat, hogy a szín felvitelekor az anyag megcsúszik az alaprétegen (elmosódik a körömsánc közelében, nem lesz szép, kontúros).

Tipp:
A szín elmosódásának elkerülése érdekében két dolgot tehetsz:
1. vagy vékonyabban kened az alapréteget, így köttetéskor kevesebb ragacs keletkezik a felületén
2. vagy az alapréteg köttetése után egy kitörölt ecsettel vagy szivacslappal eltávolítod a ragacsot


2. Tökéletes fedés:
A legtöbb Gél lakk már egy rétegben is tökéletesen fed. Van azonban néhány szín, amelyet érdemes két vékony rétegben felvinni.

Tipp:
Amennyiben azt tapasztalod, hogy a színes Gél lakk lámpázás közben összeráncolódik, bőrösödik, a későbbiekben figyelj rá, hogy vékonyabban kend az anyagot. Inkább két vékony rétegben kend fel a színt és rétegenként köttesd. (Ne felejtsd el a köröm élére is ráhúzni a színes anyagot.)
Ha összeráncolódott (vastag a felvitt színes Gél lakk réteg), köttesd tovább a színt (hogy átkössön a vastagabb réteg), majd a clear fedőréteg felvitele, és annak lámpázása után kisimul a réteg.

Zselés lakk lámpázása3. Gél lakk kötése:
A Gél lakkok megfelelő arányú zselé-lakk összetételüknek köszönhetően tökéletesen átkötnek.

Tipp:
Egy-két Gél lakk -nál előfordulhat, hogy kötés után a fedő clear réteg felvitelénél azt tapasztalod, hogy az ecset visszaszedi a színt. Ilyenkor a színes réteg nem tudott megkötni.
1. valószínűleg vastag a színes Gél lakk réteg, így nem tudott átkötni 2 perc alatt a lámpában (lásd 2. pontban leírtak)
2. érdemes ellenőrizni, cserélni UV lámpádban a csöveket, a megfelelő fényerő és a tökéletes kötés érdekében

4. Gél lakk tartóssága:

A Gél lakk a lakkozás egyszerűségével nyújtja a zselékhez hasonló tartósságot (3 hét).

Tipp:
Amennyiben a vendég úgy jön vissza, hogy a Gél lakk a hagyományos körömlakkokhoz hasonlóan a szabadszélnél felvált, lepattogott, érdemes rá odafigyelned, hogy legközelebb a szabad szél élére is ráhúzod-e az anyagot és lezárod-e. (Ugyan úgy, mint a hagyományos lakkozás esetében.)

A Gél lakkok rugalmas, leoldható anyagok, melyek ideális arányban tartalmaznak zselét és lakkot egyaránt (ezért van lakk szaguk), így pigment felvételük és fedésük egyedülálló, nem csomósodnak! A körömlakkoknál tartósabbak, azonban saját köröm erősítésére nem alkalmasak. A gyengébb körmű vendégeknél saját köröm erősítésére alkalmas leoldható zselével (Easy Off Clear) alapozz a Gél lakk Clear helyett.

5. Gél lakk leoldása:

Áztató gyűszűA Gél lakk a saját körmök károsodása nélkül kíméletesen eltávolítható, leoldható.

Tipp:
A Gél lakk leoldásához mindössze 1. ujjankénti leáztató gyűrűre, 2. oldó folyadék, 3. bőrfeltoló-kaparóra van szükség. Ehhez nem kell mást tenni, mint a gyűszűkbe megfelelő mennyiségű Acrylic Removert tölteni (lanolint tartalmaz, így gátolja a bőr kiszáradását, kifehéredését), majd áztatni kb. 3 percig. Az oldási folyamat végén lehúzzuk a gyűszűket és a bőrfeltoló-kaparónak a kaparó felével a körömsáncnál az anyag alá nyúlunk, majd a szabad szél felé haladva letoljuk az anyagot.

Bőrfeltoló kaparóFontos!!!!
A Gél lakk (akárcsak a leoldható zselék) nem oldódnak teljes mértékben! Áztatás során az anyag csupán annyira oldódik meg, hogy kaparó segítségével kíméletesen le tudjuk tolni. Tehát mindenképpen szükség van rá, hogy bőrfeltoló-kaparóval távolítsuk el az oldó folyadékban feloldódott Gél lakkot.

Bejelentkezés

Hirdetés

Körömfutár - ingyenes kiszállítás
UV lámpa- műkörmös
Körömdíszítés - havi TOP20
Műköröm képek - műkörmösöktől
Francia műköröm - köröm minták
Nails - angol videók
Műkörömépítő szakemberek

Műkörmös városok

Műköröm
Műkörmös Budapest
Műkörmös Adony
Műkörmös Vértesszőlős
Műkörmös Kalocsa
Műkörmös Úri
Műkörmös Kurityán